06. december 2019 - 21:25Katalog Kemiforlaget

682 - Energi - Fossile brændstoffer, bioethanol og biodiesel
Produktnr 682
Produkt Energi - Fossile brændstoffer, bioethanol og biodiesel
Beskrivelse

  


ENERGI

Fossile brændstoffer, bioethanol og biodiesel - Kemi

Af Benthe Schou


Hæftet omhandler produktion og anvendelse af fossile brændstoffer samt bioethanol og biodiesel.

Råoliens kemiske sammensætning og raffinering gennemgås og navngivning i den organiske kemi introduceres således, at der opnås kendskab til alkaner og alkoler. Desuden introduceres esterbindingen i forbindelse med omtalen af bioethanol.

Ved gennemgangen af ovenstående emner dækkes en del af de kernefaglige områder inden for den naturvidenskabelige faggruppe. Disse er bl.a. afstemning af reaktionsskemaer, molarmasse, stofmængde og stofmængdeberegninger. Desuden omtales elektronprikformler og oktetreglen i tilknytning til opbygningen af alkaner.

Hæftet er lavet ud fra en filosofi om, at man lærer bedst ved selv at arbejde med tingene. Derfor er det skrevet med små korte afsnit inden for hvert kapitel, der afsluttes med henvisninger til bogens hjemmside, hvor opgaver og øvelser kan hentes.

Kemien præsenteres i en faglig sammenhæng, som inviterer til flerfagligt samarbejde med biologi og geografi, i lighed med forfatterens øvrige hæfter "Primærproducenter" og "Kost og ernæring".Udgivelse  1. udgave 1. oplag 2015
Omfang  44 sider
ISBN  9788789782-35-5
Pris DKK 105,00
Pris ved 10+ stk 84,00

Læg i kurven  Antal: