Her er du: > Forlag > Matematik Bogsalg > Katalog
 

Matematik Bogsalg katalog

Tilbage Print
145 - ANTONI GAUDI - Geometrien bag arkitekturen
Produktnr 145
Produkt ANTONI GAUDI - Geometrien bag arkitekturen
Beskrivelse

Forfatter: Ivan Tafteberg Jakobsen


Bogen er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler


Udsnit af forordet:


Det var i ren tilfældighed for mere end en halv snes år siden - en planløs bladren i en bog i en boghandel - der gjorde, at det gik op for mig, at der da vist var gemt usædvanlig megen geometri i den underlige arkitekt Antoni Gaudís arkitektur. Og geometri af en mere kompliceret slags en rektangler og trekanter og cirkler, som ellers var det, jeg mest forbandt med arkitekturgeometri.


Der er tale om synlig matematik i flere betydninger af ordet. For det første drejer detsig om bygninger i Barcelone, man kan rejse ned og se på. For det andet er det geometriske kurver og flader, som er lette og gode at visualisere - også uden x'er og y'er. Man kan med enkle midler konstruere tredimensionelle modeller af fladerne, og en model man kan sidde med i hånden er stadig på mange punkter en computermodel overlegen, når man skal gøre sig fortrolig med dens væsen.


Bogen behandler ikke alle aspekter af sit emne lige grundigt. Af de bygningsværker, som Gaudí har været arkitekt for, er det især kirken La Sagrada Família, der gøres til genstand for undersøgelse; og det er ikke fordi de andre ikke er interessante, men fordi det er i denne kirke, Gaudís sidste og ufuldendte værk, de mange matematiske islæt især koncentrerer sig.


Heller ikke de matematiske emner får en ligelig behandling. Den hyperbolske paraboloide bliver mest indgående diskuteret, mens de øvrige falder får en mere kursorisk gennemgang.

Udgivelse  1. udgave 1. oplag 2011
Sider  180 sider
Pris DKK 160,00
Pris ved 10+ stk 140,00

Produktet forhandles desvrre ikke lngere.

Tilbage Tilbage

 
LMFK-sekretariatetToldboden 3, 2. sal D188800 ViborgTlf.: 35 39 00 64Mail: lmfk@sekr.dk