Her er du: > Forlag > Fysikforlaget > Katalog
 

Fysikforlaget katalog

Tilbage Print
478 - Innovation i Naturvidenskab (2018)
Produktnr 478
Produkt Innovation i Naturvidenskab (2018)
Beskrivelse

Et kompendium til gymnasielærere om innovation som undervisningsmetode

Claus Thorp Hansen & Per Boelskifte

Dette kompendium er udarbejdet i forbindelse med kurset Innovation i Naturvidenskab. Kurset har været udbudt af Danske Science Gymnasier (DASG) og blev gennemført som et samarbejdskursus mellem DASG og Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Det er håbet, at kompendiet kan hjælpe gymnasielærere i de naturvidenskabelige fag i gang med innovation som undervisningsmetode. Kompendiet er forsøgt skrevet, så det er anvendeligt, uanset om man har deltaget i kurset eller ej.

Umiddelbart kunne innovation opfattes som hår i suppen på en i forvejen presset gymnasiehverdag. De naturvidenskabelige fag er krævende, pensum er abstrakt og ikke-intuitivt, og der er begrænset tid til at gennemgå pensum og lære at beherske terminologi og metoder. Hvorfor dog bruge tid på innovation på bekostning af den naturvidenskabelige faglighed? Svaret er, at innovationsopgaver kan give eleverne ejerskab til det, de arbejder med, fordi eleverne gennem deres udforskning af det givne problem opbygger deres egen viden om og holdning til problemstillingen. Dette ejerskab giver ofte eleverne større motivation til at komme frem til en god løsning og dermed motivationen til at sætte sig ind i den nødvendige faglige viden og de relevante faglige metoder.

Kompendiet handler om emnet innovation som undervisningsmetode i de naturvidenskabelige fag. Kompendiet består af tre dele. Den første del behandler emnerne: begrebet innovation, den innovative proces, innovative kompetencer, formulering af innovative opgaver og bedømmelse af innovative forløb. Den anden del er en værktøjskasse, som indeholder en række innovationsmetoder, der kan anvendes i samspil med faglige metoder i undervisningen. Den tredje del indeholder beskrivelser af afprøvede undervisningsforløb.

Udgivelse  1. udgave 1. oplag 2018
Omfang  63 sider
ISBN  978-87-7792-074-5
Pris DKK 50,00
Pris ved 10+ stk 40,00

Læg i kurven  Antal:    

Tilbage Tilbage

 
LMFK-sekretariatetToldboden 3, 2. sal D188800 ViborgTlf.: 35 39 00 64Mail: lmfk@sekr.dk