Vis
 
År
Sorter stigende  Sorter faldende
Nr.
Sorter stigende  Sorter faldende
Fag
Sorter stigende  Sorter faldende
Forfatter(e)
Sorter stigende  Sorter faldende
Titel
Sorter stigende  Sorter faldende
Kommentar
 
2014
2
fys
Ole Witt–Hansen At score mål på hjørnespark Det viser sig faktisk muligt at udlede nogle analytiske udtryk, som beskriver bevægelsen, hvor en bolds hastighed og rotation er de eneste parametre, man kan vælge frit. Det giver 3 koblede 2. ordens diff.ligninger.
2014
2
fys
Steen Ellemose Motorkraft og rullemodstand for en bil Når man underviser i begreber som rullemodstand, er det nærliggende at tage en bil med som eksempel. Desværre er det vanskeligt at måle på en rigtig bil.
2014
2
fys
Søren Kjær Sørensen Kvadratisk dæmpet svingning Hvis en svingende fjeder er kvadratisk dæmpet, gælder Newtons 2. lov for bevægelsen. Men kan man ved at måle på bevægelsen erkende, at den netop er kvadratisk dæmpet?
2014
2
kem
Frede Storborg En exoterm reaktion Rreaktionen mellem koncentreret svovlsyre og vand er kraftigt exoterm. Når man fortynder koncentreret svovlsyre, er det derfor sikrest at hælde syren i vandet under omrøring. Hvis man hælder vandet i syren, kan man risikere, at der sker stødkogning.
2014
2
mat
Allan Tarp Fra bevis-matematik til definitions–matematik Med gymnasiereformen i 2005 skete der et skift fra lærebogs–matematik til kompetence–matematik. Alligevel eksisterer lærebøgerne i bedste velgående – måske fordi det aldrig blev helt klart, hvad der menes med kompetencematematik.
2014
2
mat
Allan Tarp Opsparingsformlen med ni spillekort Opsparing er plus&gange–vækst, dvs. en kombination af plusvækst og gangevækst med et månedlig vækst på a kr og r %.
2014
2
mat
Jens Carstensen Om arealer ved parabler Et smukt resultat.
2014
2
mat
Jens Carstensen Tangensrelationerne - et pust fra fortiden I gamle dage, dvs. før indførelsen af lommeregnere midt i 1970’erne, foregik numeriske beregninger som bekendt ved hjælp af logaritmer, også trekantberegninger.
2014
2
mat
Jens Juhl Jensen Saxo og Adam af Bremen – matematisk set Tale er sølv; men tavshed er guld, hævder et gammelt ordsprog. Med en mindre ændring kan denne indsigt omformuleres til: Tale er sølv; men tal er guld.

 

Opdateret 2010-11-10 af bladredaktøren, se mailadresse i bladet