Vis
 
År
Sorter stigende  Sorter faldende
Nr.
Sorter stigende  Sorter faldende
Fag
Sorter stigende  Sorter faldende
Forfatter(e)
Sorter stigende  Sorter faldende
Titel
Sorter stigende  Sorter faldende
Kommentar
 
2012
6
fys
Michael Cramer Andersen
Rasmus Møller
Tema i partikelfysik på fysik A For at dække kernepensum og forberede eleverne til opgaverne ved den skriftlige eksamen, behøver man ikke læse hele bogen lige grundigt. En stram læsevejledning behøver ikke at omfatte mere end ca. 60 sider og kunne fx se ud som følger.
2012
6
fys
Ole Witt–Hansen Tsunamiens fysik I alle de år, hvor jeg har skullet gennemgå bølger i min fysikundervisning, og hvor jeg altid har understreget, at der ikke sker en stoftransport ved bølgeudbredelse, bliver jeg som regel konfronteret med det faktum, at vandbølger brydes og bliver skylle
2012
6
fys
Torsten Tranum Rømer Kvantemekanik i SRP’en I denne artikel præsenteres en SRP med omdrejningspunkt i kvantemekanikken. Først behandles selve opgaveformuleringen og dernæst bliver en vejledende besvarelse skitseret.
2012
6
kem
Hans Futtrup Mikkelsen Eventyret om lille Natrium Følgende eventyr er skrevet for at sætte lidt ekstra krydderi på introduktionen af ioner og salte. Det kan selvfølgelig også bruges senere som repetition af ioner og salte.
2012
6
mat
Alija Muminagic
Jens Carstensen
Apolloniuscirklen Vi skal her se på et geometrisk sted, som i ’gamle dage’ fandtes i enhver matematikers værktøjskasse, nemlig den såkaldte Apolloniuscirkel eller forholdscirkel. Den var desuden at finde i lærebøgerne for gymnasiet. Nu er den muligvis glemt.
2012
6
mat
Jørgen Angelo Parameterfremstilling for de 4 keglesnit i rummet Denne artikel gennemgår parameterfremstilling af cirkel, ellipse, parabel og hyperbel opstået som keglesnit i det rumlige koordinatsystem.

 

Opdateret 2010-11-10 af bladredaktøren, se mailadresse i bladet