Vis
 
År
Sorter stigende  Sorter faldende
Nr.
Sorter stigende  Sorter faldende
Fag
Sorter stigende  Sorter faldende
Forfatter(e)
Sorter stigende  Sorter faldende
Titel
Sorter stigende  Sorter faldende
Kommentar
 
2011
4
alm
Morten Jastrup Brug naturvidenskabsfestival til at give eleverne jord under Eksempler på arrangementer i forbindelse med Dansk Naturvidenskabsfestival
2011
4
fys
Carl Hemmingsen Eksperimenter i kinematik med brug af lydkort som timer • Det frie fald med mønt • Frit fald med perler på snor • Hastighed af fodbold • Energitab for hoppende bold • Ekko i paprør • Lydhastighed i metal – Forsøg med pc og programmet Datalyse.
2011
4
fys
Peter Kjeldsen Nyt liv i neutrongryden og den eksperimentelle kernefysik Ebay udbyder et overraskende stort udvalg af eksotiske grundstoffer til overkommelige priser. Indkøb af 100 g Dy–spåner skyldtes et gammelt ønske om at neutronaktivere netop dysprosium, der har et meget stort neutrontværsnit for termiske neutroner.
2011
4
fys
Poul Rose Faldtid fra stor højde (2) Et antal punktpartikler med masse M placeres inde i en kugleflade med radius d så massefordelingen er homogen. Kl. 0 slippes de løs og overlades til de gensidige gravitationskræfter. Det forudsættes, at der ikke er forstyrrende ydre gravitationskræter.
2011
4
kem
Karen Vibe-Pedersen Metaller fortæller Et samarbejde mellem Aarhus Katedralskole og Moesgård Museum som en del af et netværk mellem museer og gymnasier, der lyder det mundrette ord INTRFACE.
2011
4
kem
Lars Bjarne Nielsen
Marianne Schou Nielsen
Marie Eiland
Alkalisk fosfatase i undervisningen Katalysatorer og makromolekyler er en del af det obligatoriske stof i biologi, kemi og ikke mindst i bioteknologi. Der er derfor behov for simple, billige og hurtige metoder til målinger af enzymer og deres aktivitet.
2011
4
mat
Arbejdsgruppen vedrørende
Georg Mohr-Konkurrencen
MATEMATIK–KONKURRENCER 2011 Georg Mohr–Konkurrencen 2011, Vinderseminar og IMO-udtagelseskonkurrencerne, IMO 2011 i Amsterdam og Georg Mohr–Konkurrencen 2012
2011
4
mat
Bjørn Felsager chi i 2.– test i matematikundervisningen – en replik Kommentar til Ole Witt-Hansens indlæg i forrige nummer
2011
4
mat
Frans Morville, chi i 2. for gymnasielærere En teoretisk begrundelse for chi i 2.–teststørrelsens fordeling i en bestemt ”2x2”–situation og bagefter (uafhængigt heraf) PC–simulationer af forskellige scenarier.
2011
4
mat
Jens Carstensen Herons formel - et par bemærkninger En forenkling af et tilsvarende geometrisk bevis i forrige nummer.
2011
4
mat
Jens Carstensen Medianernes skæringspunkt – et lettere bevis? Det traditionelle bevis for, at en trekants medianer går gennem same punkt er ofte vanskeligt for vore elever at gennemføre. Vi giver derfor to alternative beviser, der ikke afviger meget fra hinanden.
2011
4
mat
Jens Juhl Jensen The Case of the Missing Line - Nabokov’s Mathematics in Pale Discussion about cases where a literary work follows certain mathematical rules regarding above all the amount of poetical entities.
2011
4
mat
Kirsti Andersen
Mikkel Vestergaard Laursen
Ikke alle skæringer er gyldne En udbredt misforståelse om anvendelser af det gyldne snit før anden halvdel af 1800–tallet
2011
4
mat
Peter Kjeldsen
Kim Askgaard
Erfaringer med Iphone i matematikundervisningen Erfaringer fra to 1.g klasser (hhv. Borupgaard Gymnasium og Rosborg Gymnasium) med anvendelse af Iphone i matematikundervisningen.

 

Opdateret 2010-11-10 af bladredaktøren, se mailadresse i bladet