Her er du: > Kurser > Matematikkurser
 

Diskret og undersøgende matematik - AFLYST 

Print

Tidspunkt:Onsdag d. 19. december 2018, 10:00 - 16:00
Sted:Christianshavns Gymnasium
Prinsessegade 35
1422 København
Pris:2.700,- kr.
Tilmeldingsfrist:Onsdag 12. december 2018
Arrangør:Matematiklærerforeningen

 

Indhold

I læreplanerne for matematik kræves der (som supplerende stof) arbejde med "begreber og metoder fra diskret matematik". Endvidere beskrives det under didaktiske principper at: "Gennem en undersøgende tilgang til matematiske emner og problemstillinger skal elevernes matematiske begrebsapparat og innovative kompetencer udvikles. Dette sker blandt andet ved at tilrettelægge induktive forløb, hvor eleverne får mulighed for selvstændigt at formulere formodninger ud fra konkrete eksempler og eksperimenter".

CMU (Center for computerbaseret Matematikundervisning) har for undervisningsministeriet udarbejdet et materiale, der kombinerer de to perspektiver idet netop diskret matematik kan være en tilgang, hvor elevundersøgelser kan være motiverende, hvor eleverne selv kan formulere hypoteser og eksperimentere.

Materialet findes her

Det omfatter forløb til både C, B og A niveau indenfor spilteori, tællemetoder og grafteori.

Kurset henvender sig til lærere der er interesserede i at afprøve og videreudvikle dette materiale og i det hele taget arbejde med undersøgende matematik inden for diskret matematisk tilgang.
Kurset præsenterer den overordnede ide med materialet. Hoveddelen af tiden vil blive brugt på at diskutere konkrete erfaringer og ideer til hvordan materialet kan videreudvikles.

Forberedelse

Som led i forberedelsen til kurset skal man som udgangspunkt have afprøvet ét af forløbene i sin klasse. Ved tilmelding må man gerne angive hvilket - ellers tages der kontakt fra underviserne med henblik på en vis koordinering af emner og niveauer.

Tidspunkter

Onsdag den 19. december 2018, kl. 10:00 - 16:00 og
onsdag den 30. januar 2019, kl. 10:00 - 16:00

Undervisere

Henrik Peter Bang, Christianshavns Gymnasium
Claus Larsen, Christianshavns Gymnasium

Kontakt

Christina Cæsarsen, cc@fjerritslev-gym.dk

 
LMFK-sekretariatetHøffdingsvej 34, 2. sal2500 ValbyTlf.: 35 39 00 64Mail: lmfk@lmfk.dk